fbpx

Endurofun’s historie 

Al geruime tijd was het geroezemoes in de wandelgangen. Maar nu is het officieel. Endurofun 2.0 gaat van start onder de Robin Talboom. Bart blijft nog wat achter de schermen, Maja zoekt warme oorden op.
Stay Tuned voor een vervolg op al een straffe organisatie.
Robin (Next Generation Enduro) en David (AllRoadAcademy) nemen de groepscursussen momentel voor hun rekening, maar de ambities zijn groter. Wat als we nu eens de top coaches en organisators van de Benelux samenbrengen? Stay tuned voor de toekomst

Opgestart in 2008 door Bart, Maja sloot 5 jaar later aan.

 

Endurofun’s historie pre-Covid
Wat aanvankelijk een zoektocht was naar hoe in de offroad wereld / amateur rally wereld terecht komen is uiteindelijk uitgegroeid naar een plaats waar je van alle offroad gerelateerde sporten kon proeven en trainen. Endurofun bestond uit Allroad, Enduro, Trial, ritten en reizen. 
Tot 16x per jaar werden er gereisd – Trans Marokko, Trans Pyreneeën, Toscane, Ijsland, Portugal, Frankrijk, Roemenië, Polen  maar ook Belgische Verticaal en Diagonaal een 3 daagse waren steeds de smaakmakers.
Ritten waren steevast de Winter rit, enkel als er sneeuw lag, Lente, Herfst, de prachtige en unieke Mid Zomer rit, waar we varken aan spit maakte, telkens genaamd Fonske, met overnachting in de mooie boomgaard.
Top edities bereikte deelnemersaantallen van 140 deelnemers.

 

Doorheen al de jaren hebben we aan enkele zeer mooie projecten kunnen meewerken, zo begeleiden we de perspresentatie van de nieuwe KTM 1190R in Tunesië, 2 weken door het zand karren met afwisselend Belgische en Nederlandse journalisten, organiseerden we mee de eerste BMW Gs Challenge in Bilstain, samen met Piet Lievens / Grondpadman, en maakte we onze eigen Endurofun Challenge die achteraf legendarisch bleek te zijn.

 

Als we het nu bekijken waren het hoogdagen.

 

Door Covid zijn de ritten en reizen plots stilgevallen en is het businessmodel verandert naar deels daguitstappen met vrienden, dag trainingen en verkoop van Elektrische enduro motoren.

 

De trainingen variëren nog steeds van individuele trainingen tot groepstrainingen, maar ook trainingen op maat voor bijzondere projecten.
In het verleden kregen we motorrijders over de vloer die voor het goede doel reden “over de Coroico” , maar ook de Belgische motorpolitie en het Nederlandse arrestatie teams zijn vaste klanten. 

 

De herinnering in de vorm van foto’s vindt je terug op Facebook,  de filmpjes zetten we onderaan enkele van, waarbij een volledig overzicht in Vimeo te vinden is.

 

Miljoenen mooie herinneringen, jij ziet de beelden, wij hebben het verhaal achter de beelden.

 

Hoe gaat het verder? Wie zal het zeggen, maar wat we wel weten, eens de KOVE motoren er zijn, zie je ons weer in Marokko….